utak keresése

Thassos

Csak úgy, mint egy kerek pénzérme, mely a tenger felszínén ragyog, úgy ragyog az Égei-tenger égszínkék vizén Thassos zöldellő szigete. Mivel a sziget elég kicsi, szinte azonnal ismerősnek fog tűnni a látogatók számára. A főútvonal a tenger mentén vezet végig az egész szigeten az összes fontos falut érintve – ezt az útvonalat szinte kötelező bejárni. Megcsodálhatják a jellegzetes piros tetős, fehér házakat, a vakítóan fehér strandokat és biztosan felfedeznek egy jó kis helyi tavernát, ahol nemcsak nagyon finomat ehetnek, de meg is pihenhetnek a sűrű zöld fák koronái alatt. A Golden Beach és a Tripiti Beach strandokat tartják a sziget legszebb strandjainak – épp ezeknek a közelében vannak az Aeolus szálláshelyei is. Egyszerűen élvezzenek mindent, amit a sziget felajánl!


Röviden:


* kóstolják meg az itteni mézet – a helyiek azt állítják, hogy igazán egyedi az íze

* fedezzék fel a saját kis hangulatos strandjukat, öblüket

* ha vásárolni szeretnének, kompozzanak át a szárazföldre, Kavala városába

* tekintsék meg az Archangelos kolostort is

 

 

SZIGETTÚRA – a kirándulás Panagia faluban kezdődik, ahol meglátogatnak egy olajbogyó feldolgozó termet és egy templomot. Alikiben régészeti leletek megtekintése és fürdőzés egy gyönyörű öbölben. Megálló Archangelos faluban. A kirándulás alatt folyamatos kilátás nyílik Chalkidikire és az Athos hegyre. A visszaúton megálló Kostas fazekasságában.

 

HAJÓKIRÁNDULÁS – hajózás az Égei-tengeren Thassos-sziget körül. Kényelmesen foglaljanak helyet és élvezzék a hajóutat. A kirándulás alatt finom ebéd és megálló a sziget egyik legeldugottabb strandján. Egy kellemes, kényelmes, lustálkodós nap.

 

KAVALA ÉS PHILIPPI – Kavala város és annak tipikus piacának meglátogatása. Ebéd után transzfer a középkori Philippi városba, melyet Macedóniai Fülöp építetett. Itt áll a római fórum, színház és templomok a kora-keresztény korból.

 

JEEP SZAFARI – 4x4-es meghajtású kaland professzionális sofőrrel Thassos-sziget meredek dombjain keresztül-kasul. A kirándulás Prinosban kezdődik, Kazavitin keresztül folytatódik Ag. Panteleimonig, majd elérik az Ypsario hegyet. A visszaúton megálló Kastro faluban. Az út folyamán gyönyörű vadregényes természet és vízesések képezik a kilátást.

Hírek és Érdekességek
ELŐFOGLALÁS 2020 ELŐFOGLALÁS 2020 Megjelent 2020-as árualapunk!