utak keresése

Thassos

9.3
Nama apartmanház
Görögország, Thassos, Skala Potamia

A híres Golden Beach homokos strandtól csupán kb. 100 m-re, Skala Potamia központjában épült a Nama apartmanház. A ház előtti játszótéren és a kertben a gyermekek biztonságosan játszhatnak. A Nama kiváló fekvéssel rendelkezik - a legközelebbi szupermarket és étterem már kb. 80 m után felfedezhető. A környéken több étterem, bár és „gyroszos“ csábítja a járókelőket. Buszmegálló kb. 50 m-re található, helyi járattal a 10 km-re fekvő Limenas fővárosba könnyen eljuthatnak. Népszerű szállás, kényelmes 4 ágyas, külön hálószobás apartmanjai miatt leginkább a gyermekes családok körében. Ajánljuk!

Ellátás: ellátás nélkül | Időtartam: 10 nap
Indulási dátum: 2020-06-06 | Közlekedés: egyénileg, autóbusszal
Ártól: 59 440 Ft

Csak úgy, mint egy kerek pénzérme, mely a tenger felszínén ragyog, úgy ragyog az Égei-tenger égszínkék vizén Thassos zöldellő szigete. Mivel a sziget elég kicsi, szinte azonnal ismerősnek fog tűnni a látogatók számára. A főútvonal a tenger mentén vezet végig az egész szigeten az összes fontos falut érintve – ezt az útvonalat szinte kötelező bejárni. Megcsodálhatják a jellegzetes piros tetős, fehér házakat, a vakítóan fehér strandokat és biztosan felfedeznek egy jó kis helyi tavernát, ahol nemcsak nagyon finomat ehetnek, de meg is pihenhetnek a sűrű zöld fák koronái alatt. A Golden Beach és a Tripiti Beach strandokat tartják a sziget legszebb strandjainak – épp ezeknek a közelében vannak az Aeolus szálláshelyei is. Egyszerűen élvezzenek mindent, amit a sziget felajánl!


Röviden:


* kóstolják meg az itteni mézet – a helyiek azt állítják, hogy igazán egyedi az íze

* fedezzék fel a saját kis hangulatos strandjukat, öblüket

* ha vásárolni szeretnének, kompozzanak át a szárazföldre, Kavala városába

* tekintsék meg az Archangelos kolostort is

 

 

SZIGETTÚRA – a kirándulás Panagia faluban kezdődik, ahol meglátogatnak egy olajbogyó feldolgozó termet és egy templomot. Alikiben régészeti leletek megtekintése és fürdőzés egy gyönyörű öbölben. Megálló Archangelos faluban. A kirándulás alatt folyamatos kilátás nyílik Chalkidikire és az Athos hegyre. A visszaúton megálló Kostas fazekasságában.

 

HAJÓKIRÁNDULÁS – hajózás az Égei-tengeren Thassos-sziget körül. Kényelmesen foglaljanak helyet és élvezzék a hajóutat. A kirándulás alatt finom ebéd és megálló a sziget egyik legeldugottabb strandján. Egy kellemes, kényelmes, lustálkodós nap.

 

KAVALA ÉS PHILIPPI – Kavala város és annak tipikus piacának meglátogatása. Ebéd után transzfer a középkori Philippi városba, melyet Macedóniai Fülöp építetett. Itt áll a római fórum, színház és templomok a kora-keresztény korból.

 

JEEP SZAFARI – 4x4-es meghajtású kaland professzionális sofőrrel Thassos-sziget meredek dombjain keresztül-kasul. A kirándulás Prinosban kezdődik, Kazavitin keresztül folytatódik Ag. Panteleimonig, majd elérik az Ypsario hegyet. A visszaúton megálló Kastro faluban. Az út folyamán gyönyörű vadregényes természet és vízesések képezik a kilátást.

Hírek és Érdekességek
ELŐFOGLALÁS 2020 ELŐFOGLALÁS 2020 Megjelent 2020-as árualapunk!