utak keresése

Telendos

Sea View Telendos stúdiók

Telendos szigetét még mindíg szinte érintetlen területnek nevezhetjük, bár a turisták már megjelentek ezen a gyönyörű helyen is. Ennek ellenére távol állnak tőle a tömegturizmus jelei, például még mindig nem közlekednek autók, csak motorok és biciklik. A Sea View háznak már a neve is elárulja a lényegét: csodálatos kilátást nyújt a tengerre és a szemközti Kalymnos szigetre. A legközelebbi szervezett homokos strand közvetlenül a ház előtt található, míg egy nudista strand 300 m távolságban van. A közelben két kisbolt és néhány kiváló taverna üzemel, melyek főleg halakat és tenger gyümölcseit kínálnak. Telendos szigete mindazoknak ajánlott, akik egy kicsit el akarnak bújni a világ elöl és egy romantikus, csendes, autentikus helyről álmodnak.

Ellátás: ellátás nélkül | Időtartam: 11 nap
Indulási dátum: 2020-06-03 | Közlekedés: repülővel
Ártól: 134 475 Ft
illetékkel 189 375 Ft

Azon a helyen, ahol manapság vízi taxik közlekednek Kalymnos és Telendos között, valah ott állt Pothia főváros. I.e. 554-ben egy pusztító földrengés a tenger fenekére temette a várost és elszakította Telendost Kalymnostól. Csupán 800 m osztja el a sziget egyetlen nyugodt halászfalvát a szemközti Myrtiestől. Autókat és motorokat nem fognak itt látni, nincs is szükség rájuk. Aszfaltút is csak a kikötőnél van. Innen csupán tíz percnyi sétára található a sziget legtávolabbi strandja. Két-három taverna, egyforma számú beach bár és egy kisbolt üzemel a szigeten. Mosolygós és barátságos helyiek, gyönyörű strandok, érintetlen természet és isteni nyugalom - mindez Telendos.   


TRANSZFER

Megérkezés Kos-sziget repterére, innen kb. 20 perces transzfer Mastichari kikötőbe. Menetrendszerinti komphajóval utazás Kalymnos-szigetre (kb. 50 perc), Pothia városban, majd transzfer Myrties-be, ahonnan kishajóval 5-10 perces hajóút Telendosra. A repülő-menetrend és a komphajók menetrendjében esetlegesen előforduló eltérések miatt egy éjszaka lehetősége Kos/Kalymnos szigetén.  

 

    

Hírek és Érdekességek
ELŐFOGLALÁS 2020 ELŐFOGLALÁS 2020 Megjelent 2020-as árualapunk!