utak keresése
Peloponészosz

A Peloponnészosz szó jelentése „Pelopsz-szigete“, aki a dél erős uralkodója volt. Ez a föld valaha a híres mükénéi civilizáció és a spártaiak otthona volt, akik meg voltak győződve arról, hogy a városuknak nincs szüksége védőfalra, mert képzett katonáik védőpajzsaikkal hősiesen megvédik azt. Peloponnészosz partja eléggé tagolt, belső területe pedig hegyvidék. Éghajlata igen száraz, nagyon hosszú nyárral és rengeteg napsütéssel. Itt termesztik Görögországban a legtöbb gyümölcsöt és zöldséget, mellyel nem csak az országot látják el, de még exportra is terem elegendő. Az itteni étel garantáltan ízleni fog Önöknek - nemcsak a helyi tavernákban, de a hotelekben is-, mivel mindenütt a helyi minőségi és friss alapanyagokat használják.

Ezen a terjedelmes félszigeten két területet választottunk az Önök nyaralására: az ismert és igen kedvelt Tolot, Nafplio város közelében és Kalamata város öblét.

Tolo valaha kis halászfalu volt, nyaranta lakossága azonban többszörösére duzzad. Itt valóban mindenki mindent megtalál ahhoz, hogy kellemes napokat töltsön a tengerparton, aztán pedig esténként beüljön egy-egy hangulatos tavernába vagy bárba. Drepano falvát Tolótól csupán 3 km választja el. A falu joggal büszke strandjára, a Plaka Beachre, illetve narancs- és mandarin ültetvényeire. Csak nehezen találni megfelelő szavakat Nafplio város szépségének leírására. Egyszerűen látni kell! Nafplio valaha Görögország első fővárosa volt, és manapság jogosan sorolják az ország legszebb városai közé.

Szerintünk viszont Peloponnészosz legattraktívabb része délen található, Kalamata városa körül a Messzénia- és a Mani-félszigeten. Kalamata egy 8 km hosszú stranddal és nyüzsgő tengerparti sétánnyal büszkélkedik, melyet tavernák és tengerparti bárok szegélyeznek. A vendégek kényelmére és szórakoztatására itt különös figyelmet fordítanak. Átmeneti otthonuknak ebben a térségben Petalidi települését és a hosszú homokos stranddal büszkélkedő Finikounda festői falvát választottuk. Kiváló kiindulópontok, ahonnan bátran elindulhatnak felfedezni ezt az izgalmas környéket. Nagyon őszintén ajánljuk Önöknek Peloponnészosz meglátogatását. Garantáljuk, hogy nem fognak csalódni.   

 

Röviden:


Tolon

* Hydra szigetét, ahol tilos gépkocsikkal közlekedni. Gyalogosan, szamárháton vagy robogóval lehet járni, kelni.

* Epidaurosz színházát egyedi akusztikájával. Ha esetleg lehetőségük lesz egy koncerten vagy színházi előadáson részt venni, életre szóló élményben lesz részük.

* Mükénét és a híres Oroszlános kaput, valamint Agamemnón sírját

* egy kiváló sertés szuvlakit és a finom Nemea vörösbort

* Nafplio városát. Látogassák meg többször is, minden alkalommal meglepő és varázslatos.

 

 Kalamatan

*Mani-félszigetét. Itt valaha a helyiek különleges toronyházakban éltek, hogy megvédjék maguk és családjaik életét az omerta elől.

*Peloponnészosz nyugati partszakaszát Methoni városával. Strandoljon egyet Voidokoilia csodás partján, a Sfaktiria-öböl legdélibb csücskén.

*Neda-völgy kolostorait

*Kalamata híres olajbogyóit. Haza nem mehetnek helyi olivaolaj nélkül.

*Kalamata városában egy shoppingolós napot. Itt minden görög márkát megtalálnak, kiváló árakon.

HYDRA ÉS SPETSES HAJÓKIRÁNDULÁS - Hydra, egy egyedülálló és szépséges sziget a Saronic-öbölben. Fedezze fel szűk utcáit és régi kúriáit. A sziget különlegessége, hogy lakói nem használnak „kerekes járműveket” a szállítást szamarakkal és hajókkal oldják meg. Spetses különleges szigetének felfedezésére pedig a legalkalmasabb az itt található lovas hintók kipróbálása.

 

NAFPLIO ÉJSZAKA - hajókirándulás a festői szépségű Nafplio városába. Élvezzék a naplementét miközben a kikötőbe hajóznak és tekintsék meg a Palamidi Erőd éjszakai fényeit. Szabadprogram az óvárosban.

 

HAJÓKÁZÁS A KORINTHOSZI CSATORNÁN ÉS BORKÓSTOLÁS  - a kirándulás alatt áthajóznak a lélegzetelállító Korinthoszi csatornán, mely az Égei-tengert és a Jón-tengert köti össze. Ezután meglátogatják Nemea régészeti központját, ahol egy római kori fürdőt és Zeusz templomát tekinthetik meg. A program végén pedig pihenésként kellemes időt tölthetnek egy helyi borászatban, ahol megkóstolják Nemea borait egy kis „meze-vel” (borokhoz illő falatok).

 

HAJÓKIRÁNDULÁS BBQ-VEL - Vaggelis kapitány kalauzolásában eljutnak az Argoliszi-öböl rejtett szakaszaira. A kirándulás folyamán lehetőség nyílik az érintetlen partszakaszokon fürdőzni és sznorkelezni. A hajón grill ebéd várja a vendégeket. A kirándulás alkalmat ad a görög szigetvilág felfedezésére.

 

ATHÉN - Kirándulás Görögország fővárosába, Athénba. Meglátogatják a híres Parthenont és Erechteion épületét az Akropoliszon. Kellemes szabadidőt tölthetnek a Plakan, Athén legkedveltebb bevásárló- és kávéházas-, éttermes negyedében. A városnézés keretein belül pedig megtekinthetik a Stadiont, a Zappeion palotát, Zeusz templomát, Hadrianusz császár diadalívét, az Akadémiát és Egyetemet, valamint a Nemzeti Könyvtárat.

 

OLIMPIA - az egész napos kirándulás alkalmával felfedezhetik Olimpiát, az olimpiai játékok születésének helyszínét. Meglátogatják Zeusz és Héra templomát, az ókori stadiont és az itt működő különleges múzeumot. Szabadprogram Olimpia városában.

 

Hírek és Érdekességek
ELŐFOGLALÁS 2020 ELŐFOGLALÁS 2020 Megjelent 2020-as árualapunk!