utak keresése

Peloponészosz

1 2
9
Bellos apartmanház

Az amúgy nyüzsgő Tolo egyik nyugodtabb utcájában található a háromemeletes Bellos ház. Tulajdonosa, Karin asszony, aki ausztriai származású, példásan törődik vendégei kényelmével. A ház hűen tükrözi Karin ízlését és stílusát. A kisebb belső kertben a gyerekek biztonságosan játszhatnak és kerti grill is található itt. A vendégeket otthonos és tiszta, különböző típusú 2-4 ágyas stúdiók és külön hálószobás apartmanok várják. A ház kiváló fekvése miatt is jó választás. Az üdülőhely központja csupán pár lépésre, 20-30 m-re található, ahol minden korosztály megtalálja a magának való szórakozási lehetőséget. Boltok sora, éttermek, bárok, tavernák csábítják az ide látogatókat. A közelben buszmegálló is található.

Ellátás: ellátás nélkül | Időtartam: 11 nap
Indulási dátum: 2020-05-30 | Közlekedés: autóbusszal, repülővel
Ártól: 54 450 Ft
illetékkel 54 450 Ft
9.4
Manolis stúdiók

A Manolis ház Tolo központi részén épült, mégis nyugodtabb környezetben található. A nyüzsgő központig - ahol éttermek, boltok, tavernák, bárok sorakoznak - csupán kb. 50 m a távolság, a strand pedig 100 m-re található. A házat egy gazdagon zöldellő, gondozott kert veszi körül, mely tele van pálmafákkal, virágokkal, narancs- és citromfákkal. A kert közepén kerti grill és kisebb játszótér helyezkedik el. A ház tulajdonosai, egy fiatal pár, kisgyerekeikkel és szüleikkel a szomszédos házban élnek, így mindig a közelben vannak. A vendégeket 2-3 ágyas stúdiók és 4 ágyas, 2 külön hálószobás apartmanok várják. Ajánljuk!

Ellátás: ellátás nélkül | Időtartam: 13 nap
Indulási dátum: 2020-05-30 | Közlekedés: autóbusszal
Ártól: 54 450 Ft
illetékkel 54 450 Ft
8.7
Polydor Apartmanház

Mivel a Polydor ház a homokos strandtól kb. 200 méterre helyezkedik el egy enyhe domboldalon, erkélyeiről csodás kilátás nyílik a tengerre. Tolo központjától csupán kb. 300 méterre található. A stúdiók tágasak és korszerűek, melyekből a kertre néző szobák előnyösebb áron foglalhatók. A szálláshely családi vállalkozásként működik. Az elegáns berendezés a tulajdonosok ízlését tükrözi, akik minden figyelmüket a vendégeikre fordítják. A környéken számos bár, étterem és kávézó várja szinte éjjel-nappal a vendégeket. Naponta többször közlekedő helyi buszjárattal könnyen eljuthatnak a festői Nafplio városba. Valamint olyan hangulatos szigeteket is felfedezhetnek, egy-egy hajókirándulás alkalmával, mint Hydra vagy Spetses. 

Ellátás: ellátás nélkül | Időtartam: 13 nap
Indulási dátum: 2020-06-10 | Közlekedés: autóbusszal
Ártól: 73 050 Ft
illetékkel 73 050 Ft
9
Marina stúdiók

A Marina ház a finomhomokos strandtól csupán kb. tíz méterre található, Tolo üdülőhely végén, a központi parkoló közelében. A ház előtt, árnyékos részen, hangulatos, masszív fából készített kiülő hely található kerti grillel. A nyüzsgő központig kb. 500 m a távolság, de a közelben is felfedezhetnek tavernákat, boltokat és egy buszmegállót is. A tulajdonosok a legfelső emeleten élnek, így bármikor a vendégek rendelkezésére állnak. A Marina ház kétség kívül toloi kínálatunk legjobb fekvéssel rendelkező szálláshelye!

Ellátás: ellátás nélkül | Időtartam: 13 nap
Indulási dátum: 2020-06-10 | Közlekedés: autóbusszal
Ártól: 73 725 Ft
illetékkel 73 725 Ft
8.6
Hotel Esperia ***

A festői Tolo elején, a falu legjobb és legszélesebb partszakaszától, a Psili Ammos strandtól néhány lépésre, található az Esperia hotel. Családi vállalkozásként működik, kiváló ár-érték aránnyal. A vendégek kényelmét úszómedence, bár és étterem teszi teljessé, a szobák részben tengerre nézőek. Tolo hosszú és nyüzsgő sétányáról ismert, mely az egész falun keresztül húzódik.  Számtalan üzlet, bár, étterem várja az ide érkező turistákat. Ezen kívül Görögország egyik legszebb városa, Nafplio, csupán néhány kilométerre fekszik Tolótól, ahova helyi buszjárattal is kényelmesen eljuthatnak. A buszmegálló közvetlenül a hotel előtt található.

Ellátás: félpanzió | Időtartam: 11 nap
Indulási dátum: 2020-05-30 | Közlekedés: autóbusszal, repülővel
Ártól: 141 075 Ft
illetékkel 141 075 Ft
1 2

A Peloponnészosz szó jelentése „Pelopsz-szigete“, aki a dél erős uralkodója volt. Ez a föld valaha a híres mükénéi civilizáció és a spártaiak otthona volt, akik meg voltak győződve arról, hogy a városuknak nincs szüksége védőfalra, mert képzett katonáik védőpajzsaikkal hősiesen megvédik azt. Peloponnészosz partja eléggé tagolt, belső területe pedig hegyvidék. Éghajlata igen száraz, nagyon hosszú nyárral és rengeteg napsütéssel. Itt termesztik Görögországban a legtöbb gyümölcsöt és zöldséget, mellyel nem csak az országot látják el, de még exportra is terem elegendő. Az itteni étel garantáltan ízleni fog Önöknek - nemcsak a helyi tavernákban, de a hotelekben is-, mivel mindenütt a helyi minőségi és friss alapanyagokat használják.

Ezen a terjedelmes félszigeten két területet választottunk az Önök nyaralására: az ismert és igen kedvelt Tolot, Nafplio város közelében és Kalamata város öblét.

Tolo valaha kis halászfalu volt, nyaranta lakossága azonban többszörösére duzzad. Itt valóban mindenki mindent megtalál ahhoz, hogy kellemes napokat töltsön a tengerparton, aztán pedig esténként beüljön egy-egy hangulatos tavernába vagy bárba. Drepano falvát Tolótól csupán 3 km választja el. A falu joggal büszke strandjára, a Plaka Beachre, illetve narancs- és mandarin ültetvényeire. Csak nehezen találni megfelelő szavakat Nafplio város szépségének leírására. Egyszerűen látni kell! Nafplio valaha Görögország első fővárosa volt, és manapság jogosan sorolják az ország legszebb városai közé.

Szerintünk viszont Peloponnészosz legattraktívabb része délen található, Kalamata városa körül a Messzénia- és a Mani-félszigeten. Kalamata egy 8 km hosszú stranddal és nyüzsgő tengerparti sétánnyal büszkélkedik, melyet tavernák és tengerparti bárok szegélyeznek. A vendégek kényelmére és szórakoztatására itt különös figyelmet fordítanak. Átmeneti otthonuknak ebben a térségben Petalidi települését és a hosszú homokos stranddal büszkélkedő Finikounda festői falvát választottuk. Kiváló kiindulópontok, ahonnan bátran elindulhatnak felfedezni ezt az izgalmas környéket. Nagyon őszintén ajánljuk Önöknek Peloponnészosz meglátogatását. Garantáljuk, hogy nem fognak csalódni.   

 

Röviden:


Tolon

* Hydra szigetét, ahol tilos gépkocsikkal közlekedni. Gyalogosan, szamárháton vagy robogóval lehet járni, kelni.

* Epidaurosz színházát egyedi akusztikájával. Ha esetleg lehetőségük lesz egy koncerten vagy színházi előadáson részt venni, életre szóló élményben lesz részük.

* Mükénét és a híres Oroszlános kaput, valamint Agamemnón sírját

* egy kiváló sertés szuvlakit és a finom Nemea vörösbort

* Nafplio városát. Látogassák meg többször is, minden alkalommal meglepő és varázslatos.

 

 Kalamatan

*Mani-félszigetét. Itt valaha a helyiek különleges toronyházakban éltek, hogy megvédjék maguk és családjaik életét az omerta elől.

*Peloponnészosz nyugati partszakaszát Methoni városával. Strandoljon egyet Voidokoilia csodás partján, a Sfaktiria-öböl legdélibb csücskén.

*Neda-völgy kolostorait

*Kalamata híres olajbogyóit. Haza nem mehetnek helyi olivaolaj nélkül.

*Kalamata városában egy shoppingolós napot. Itt minden görög márkát megtalálnak, kiváló árakon.

HYDRA ÉS SPETSES HAJÓKIRÁNDULÁS - Hydra, egy egyedülálló és szépséges sziget a Saronic-öbölben. Fedezze fel szűk utcáit és régi kúriáit. A sziget különlegessége, hogy lakói nem használnak „kerekes járműveket” a szállítást szamarakkal és hajókkal oldják meg. Spetses különleges szigetének felfedezésére pedig a legalkalmasabb az itt található lovas hintók kipróbálása.

 

NAFPLIO ÉJSZAKA - hajókirándulás a festői szépségű Nafplio városába. Élvezzék a naplementét miközben a kikötőbe hajóznak és tekintsék meg a Palamidi Erőd éjszakai fényeit. Szabadprogram az óvárosban.

 

HAJÓKÁZÁS A KORINTHOSZI CSATORNÁN ÉS BORKÓSTOLÁS  - a kirándulás alatt áthajóznak a lélegzetelállító Korinthoszi csatornán, mely az Égei-tengert és a Jón-tengert köti össze. Ezután meglátogatják Nemea régészeti központját, ahol egy római kori fürdőt és Zeusz templomát tekinthetik meg. A program végén pedig pihenésként kellemes időt tölthetnek egy helyi borászatban, ahol megkóstolják Nemea borait egy kis „meze-vel” (borokhoz illő falatok).

 

HAJÓKIRÁNDULÁS BBQ-VEL - Vaggelis kapitány kalauzolásában eljutnak az Argoliszi-öböl rejtett szakaszaira. A kirándulás folyamán lehetőség nyílik az érintetlen partszakaszokon fürdőzni és sznorkelezni. A hajón grill ebéd várja a vendégeket. A kirándulás alkalmat ad a görög szigetvilág felfedezésére.

 

ATHÉN - Kirándulás Görögország fővárosába, Athénba. Meglátogatják a híres Parthenont és Erechteion épületét az Akropoliszon. Kellemes szabadidőt tölthetnek a Plakan, Athén legkedveltebb bevásárló- és kávéházas-, éttermes negyedében. A városnézés keretein belül pedig megtekinthetik a Stadiont, a Zappeion palotát, Zeusz templomát, Hadrianusz császár diadalívét, az Akadémiát és Egyetemet, valamint a Nemzeti Könyvtárat.

 

OLIMPIA - az egész napos kirándulás alkalmával felfedezhetik Olimpiát, az olimpiai játékok születésének helyszínét. Meglátogatják Zeusz és Héra templomát, az ókori stadiont és az itt működő különleges múzeumot. Szabadprogram Olimpia városában.

 

Hírek és Érdekességek
ELŐFOGLALÁS 2020 ELŐFOGLALÁS 2020 Megjelent 2020-as árualapunk!