utak keresése

Lefkada

8.7
George II stúdiók

Nikiana falucska legelején épült a George II. ház, mely a kavicsos-homokos strandtól csupán 70 méterre helyezkedik el, így elég átkelni az úton, hogy a parthoz érjünk. A falu központja 350 m távolságban található, itt néhány taverna, bár és bolt található, a legközelebbi kisbolt, pékség és patika viszont már 100 m séta után felfedezhető. A nyüzsgő Nidri üdülőfalu pedig 6 km-re fekszik. Ha jó minőségű szállást keresnek egy szép strand és a központ közelében, a George II. kiváló választás. Nyugodt jellegű nyaralásra számíthatnak, ezért gyermekes családoknak is ajánljuk.  

Ellátás: ellátás nélkül | Időtartam: 11 nap
Indulási dátum: 2020-06-05 | Közlekedés: egyénileg, autóbusszal
Ártól: 73 920 Ft
illetékkel 73 920 Ft
8.4
Elena stúdiók
Görögország, Lefkada, Vassiliki

A Vassiliki-öböl közepén, Pondi és Vassiliki falvak között, nyugodt környezetben található az Elena ház. A hosszú széles homokos strandtól csupán kb. 100 m választja el, ide gyűlnek a szörfözés szerelmesei is. A házhoz gondozott kert is tartozik, a vendégeket a földszinten 2-3 ágyas stúdiók várják. A legközelebbi szupermarket 50 m-re található. A Vassiliki-öböl jogosan büszke színvonalas tengerparti bárjaira és éttermeire, melyek a helyi specialitásokon kívül friss halakat és tenger gyümölcseit kínálnak.

Ellátás: ellátás nélkül | Időtartam: 11 nap
Indulási dátum: 2020-06-05 | Közlekedés: egyénileg, autóbusszal
Ártól: 87 120 Ft
illetékkel 87 120 Ft

Lefkada szigete Zakynthossal, Kefalóniával és Korfuval a Jón térség legfontosabb szigeteit alkotja. Ez egy zöldellő paradicsom türkizkék tengerrel és hosszú fehérlő strandokkal. A „lefka” szó jelentése „fehér”, tehát épp fehér strandjai miatt kapta a sziget a Lefkada nevet. A szigetnek a többi jón szigettel szemben két jelentős előnye van. Az első – földrajzi szempontból - ideális fekvéssel rendelkezik a Jón-tenger közepén, az egész térségből egyszerűen megközelíthető. A másik pedig az, hogy a szigetet a szárazfölddel egy híd köti össze, így elmaradnak a kompozásból adódó kényelmetlenségek.

Legendás szépségű strandjai, a Porto Katsiki és az Egremni jogosan tartoznak a világ legszebb strandjai közé. A tradicionális életet élő hegyi falvak pedig szintén megérnek egy látogatást.

1953-ban a Jón térséget sújtó földrengés elérte Lefkada fővárosát is, melyet teljesen átépítettek egy modern, vonzó fővárossá. Manapság Lefkada város kikötője a legnagyobb jachtbázisok közé tartozik. A jómódú vendégek miatt itt mindenhol magas szintű szolgáltatásokra számíthatnak. Nidri üdülőközponttal szemben számos pici szigetet láthatunk. Nem véletlenül választotta kedvenc rezidenciájának helyszínéül annak idején Skorpios-szigetét a híres milliárdos, Onassis is. Önök is bérelhetnek egy kis motorcsónakot és bebarangolhatják a közeli kis szigeteket – egy életre szóló élmény lesz.


Röviden:


* kis motorcsónak kölcsönzése Nidriben

* egy-egy nap az egyedi szépségű Porto Katsiki és Egremni strandokon

* a főváros és a hegyi falvak meglátogatása

* Dimossari-vízesés Rahi falu közelében

* egy vidám este Nidriben

* halvacsora Syvota, vagy Vassiliki falvakban 

 

 

 

 

SZIGETTÚRA A SZÁRAZFÖLDÖN – egész napos kirándulás, mely Lefkasban kezdődik, a Santa Maura erődnél. Majd a régészeti múzeum következik és a Faneromeni kolostor, valamint Agios Nikitas hegyi falu. Rövid megálló a Kathisma strandon, majd út a sziget déli részébe, Vassilikibe, a szörfösök ismert paradicsomába. A visszaúton megálló Syvota faluban.

 

SZIGETTÚRA A KÖZELI SZIGETEKRE – egész napos hajókirándulás. Első megálló Meganissi-sziget az ismert Papanikolis barland, valamit Spartohori falu, később megálló strandolásra. Aztán hajózás Scorpios-sziget körül, ami alatt érdekes dolgokat tudhatnak meg a tragikus sorsú Onassis családról. Rövid strandolási megálló a sziget egy nyilvános strandján. Végül hajózás a Madouri-sziget előtt.

 

GÖRÖG EST – egy picit másként, mint ahogy ezt talán eddig tapasztalták. Este elhajózás Nidriből Meganissi-szigetre, Spartohori faluba, a Lakis tavernába. Finom grill falatok, korlátlan borfogyasztás és autentikus görög zene és táncok.

 

FŐVÁROSI NAPLEMENTE – esti kirándulás a fővárosba. Séta a Cantounia-negyed utcáiban, mely különleges házairól ismert. Említést érdemel a Charamoglios könyvtár is. Végül pedig kényelmesen foglaljanak helyet a főtér egyik kávézójának teraszán, mígnem azt látják, hogy a helyi lakosok a kikötő felé veszik útjukat, ahol a naplementében gyönyörködnek.

 

LEFKADA STRANDJAI – egész napos kirándulás a sziget legszebb strandjainak nyomában. Utazás Nidriből dél irányába. Első megálló Vassiliki és az Agiofili strand. Állítólag itt végzett magával Sapfó költőnő. Majd irány a sziget és talán Európa egyik legszebb strandja, a Porto Katsiki. Végül megálló a nem kevésbé szép Egremni strandon.

 

MÍTIKUS EPIRUSZ – egész napos kirándulás a szárazföldre a gyönyörű természet, gazdag történelem és tradíciók nyomában. Első megálló Nikopolis, a győzelmek városa, márvány-fürdőivel és a kiváló akusztikával rendelkező Odeonnal. Majd megálló az Acheron folyónál, melyet amúgy a mitikus Styx folyónak tartanak. Meglátogatják a hátborzongató Nekromanteion jósdát is, ahol állítólag az élők a holtakkal kommunikáltak papokon keresztül. Végül a bájos Parga városka meglátogatása szabadidős programmal.

Hírek és Érdekességek
ELŐFOGLALÁS 2020 ELŐFOGLALÁS 2020 Megjelent 2020-as árualapunk!