utak keresése

Korfu

8.3
Sofia apartmanház

Nyugodt környéken, egy zsákutca végén, virágokkal teli, gondozott kert közepén épült a Sofia ház. Minden apartmanja 3-4 fő elhelyezésére alkalmas és két külön hálószobával rendelkezik, ezért kiváló választás akár két baráti pár számára is. Jól felszerelt konyhasarok és kellemes légkör jellemzi, ahol a legkisebb részletekre is gondoltak. A földszinten kerti bútorral felszerelt tágas teraszok, az emeleten pedig óriási balkonok találhatók. A kertben biztonságosan játszhatnak a gyerekek. Rokonszenves idős házaspár vezeti a házat, akiknek a kis házikója szintén a kertben épült. Mindenben megpróbálnak eleget tenni vendégeiknek, akikkel nem egyszer barátságokat kötnek. A ház előtt parkoló található. Sidari központja kb. 500 m-re, a legközelebbi kisbolt 150 m-re van.

Ellátás: ellátás nélkül | Időtartam: 11 nap
Indulási dátum: 2020-06-05 | Közlekedés: egyénileg, autóbusszal
Ártól: 39 600 Ft
illetékkel 39 600 Ft

Nem véletlen, hogy a görög turizmus a 60-as évek végén épp Korfu-szigetén kezdett kialakulni. A szépsége még az akkori filmeseket is rabul ejtette és sorra választották díszletként. Ezek a fekete-fehér filmkockák bejárták egész Görögországot és ezáltal híressé váltak a különböző helyszínek. Kerkyrán született a trójai hős, Akhilleusz.  Mindemellett a sziget egy káprázatos földdarab, melyet benőttek a zöldellő erdők, a fák nem ritkán közvetlenül a tenger felszínét érintik. Korfu fővárosa joggal büszke romantikus óvárosára, melyhez két középkori erőd is tartozik. Korfu Görögország belépő kapuja Olaszországba és mondhatjuk, hogy Európába is. Utasaink számára idén is Sidari nyaralóhelyet választottuk a híres Szerelem-csatornával. Fő, szervezett strandján kívül - ahol vízi sportok kipróbálására is lehetőség nyílik, illetve csónakot is kölcsönözhet – a településhez tartozik még az Apotripiti strand is. Sidariban tökéletes arányokban keverednek a dús növényzetű, zöldellő erdők, a nyüzsgés és az éjszakai élet, valamint a szépséges tenger a jó minőségű szálláshelyekkel. Ebbe a helybe könnyen beleszeret bárki.

 

Röviden:

* látogasson el a közeli Albániába

* kölcsönözzön csónakot és legyen legalább egy napig kapitány

* mindenképpen töltsön el egy szép estét a hangulatos fővárosban

* álljon meg egy kávéra Kanoniban, a repülőtér közelében és nézze közben a leszálló gépeket

* nem szabad kihagyni Pontikonissis-szigetén a Panagia kolostort

* kóstolja meg a helyi „szofritot” és a bormártásos nyulat

ALBÁNIA – egynapos kirándulás, mely alatt megismerkedhetnek egy másik ország kultúrájával. Reggel hajózás Korfuról Agia Sarandába. Butrint régészeti lelőhely. A szép strandok és falvak meglátogatása. Butrint valaha fontos város volt, így mára gazdag történelemmel rendelkezik. A múltban görögök, rómaiak, bizánciak, velenceiek és törökök is uralták. Színház, termál-fürdő, Asklepiusz temploma, keresztelő – mindezek kiváló állapotban találhatók.

 

NAGY SZIGETTÚRA – egész napos autóbuszos körút, mely alatt megismerkednek Korfu-sziget összes nevezetességével. Pontikonissi, az „Egérsziget”, Achilion a Sissi-kastély, ellátogatnak egy helyi kumquat-főzdébe (a sziget tipikus likőrje), bizánci kolostor, Paleokastritsa a Bella Vista kilátóval, végül pedig Kassiopi falucska.

 

PAXOS, ANTIPAXOS ÉS KÉK BARLANGOK - hajókirándulás erre két meseszép jón-szigetre, melyeket a mitológia szerint Poszeidón isten teremtette. Az oda úton végighajóznak Korfu keleti partján Perama, Benitses és Kavos mellett. Első megálló Antipaxos-sziget, ezt követik a Kék barlangok és végül Paxos sziget a festői Gaios fővárosával. A türkízkék tenger és a gyönyörű homokos strandok felejthetetlen élményt ígérnek.

 

VÍZIPARK – a sziget szívében található Európa egyik legnagyobb, korszerű víziparkja. Vízicsúszdák, úszómedencék, tobogánok, jacuzzik, „lusta folyó” és sok más vízi attrakció. A vendégek kényelmét éttermek, snack bárok, bárok és kávézók sora teszi teljessé. Egész napos szórakozás gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

 

PARGA ÉS PAXOS – az utasok körében nagyon kedveltek a hajókirándulások. Vegyenek részt ezen a kiránduláson, ahol egy csodás szigetet és egy szárazföldi ékszerdobozt ismerhetnek meg. Az út Korfu keleti partja mellett vezet (Perama, Benitses, Kavos) és Paxos fővárosa, Gaios az első megálló. Az út folytatódik a szárazföldre, a mesés kozmopolita Pargaba. Itt séta, vásárlás a szűk sikátorok között és kihagyhatatlan egy csésze kávé a hangulatos tengerparti sétányon.

 

GÖRÖG EST – éljen át egy autentikus görög estet élő zenével és ritmikus táncokkal. Az esthez egy háromfogásos vacsora is tartozik, korlátlan borfogyasztással. Ismerik azt a görög szokást, amikor örömükben tányérokat törnek? Csak kérjük, ne törjék össze a vacsorás tányérjukat.

Hírek és Érdekességek
ELŐFOGLALÁS 2020 ELŐFOGLALÁS 2020 Megjelent 2020-as árualapunk!