utak keresése

Kefalónia

8.4
Ionian Sea Hotel & Villas - Aquapark ****

Kefalónia-szigete természeti szépségeiről, csodálatos öbleiről, festői falvairól és a helyiek vendégszeretetéről ismert. Lixouri várostól hét kilométerre, Kunopetra nyugodt településen, csupán 150 méterre a vörös finom homokos strandtól, épült a népszerű Ionian Sea hotel. A szálloda egy terjedelmes telken található, egy főépületből és néhány bungalóból áll. 2014-ben teljesen felújították a lobbyt, szobákat és az éttermet, a szolgáltatások kiváló színvonala viszont a régi maradt. A konyhában a tulajdonos testvére főz és a legtöbb alapanyag a szálloda saját kertjéből származik. A kulináris élvezeteken kívül a vendégek kényelmét egy kisbusz is teljessé teszi, mely Lixouri városába, naponta többször közlekedik. A hotel vízi parkja, a kiváló animációs műsorok és a fokozatosan mélyülő strand miatt leginkább gyermekes családok számára kiváló választás.

Ellátás: all inclusive | Időtartam: 11 nap
Indulási dátum: 2020-06-07 | Közlekedés: egyénileg, repülővel
Ártól: 165 040 Ft
illetékkel 165 040 Ft

Kefalónia Görögország hatodik legnagyobb szigete. A többiektől különleges formájának köszönhetően tér el, mivel Argostoli hatalmas öble két részre osztja. A sziget 95%-át teljesen elpusztította az 1953-as földrengés, amelyről a szigetlakók úgy vélekednek, hogy a gonosz szellemek küldték rájuk, mert féltékenyek voltak a sziget szépségére. A helyiek azonban nem adták fel és újjáépítették a városokat, falvakat, sőt több esetben még az eredetinél is sokkal vonzóbb külalakot kaptak az épületek. Nyaralócélpontnak idén is a dél-nyugati régióban található Lixouri várost és annak környékét választottuk. Strandjai, mint a Xi, Vatsa vagy Kunopetra mindenkit meglepnek a kristálytiszta tengervizükkel és fehér, vörös vagy fekete homokos partjaikkal. A sziget leghíresebb strandja, a Myrthos, észak-nyugaton található és szinte minden évben beválasztják a Földközi-tenger tíz legszebb strandja közé. Üdülésük alatt mindenképpen ajánljuk, hogy kölcsönözzenek pár napra autót és látogassanak el a sziget északi csücskére is, ahol érdemes a festői szépségű Assos és Fiskardo falvakban picit elidőzni. Ha Fiskardoban, kávézgatás közben észreveszik, hogy a szomszédos asztalnál egy híresség ül, ne lepődjenek meg. Fiskardo kikötője ugyanis kedvelt jachtkikötő, ahol a világ leghíresebb és leggazdagabb emberei gyakran megfordulnak a Földközi-tengeren töltött hajóútjaik alkalmával.


Röviden:

* a mítoszokkal teli, híres Ithaka szigetét 

* a Ionian Sea hotel melletti vízi parkot – kiváló szórakozás nemcsak gyerekeknek

* Argostoli és Lixouri városok meglátogatását, ahol mindent megtalálnak, amire csak szükségük lehet

* a „Corelli kapitány mandolinja” című film legjellegzetesebb helyszíneit

 

 

 

 

 

SZIGETTÚRA – egész napos kirándulás a sziget legismertebb nevezetességeivel. Első megálló az Agios Gerassimos kolostor. Aztán megálló a Robola borgazdaságban. Majd rövid megálló a Corelli kapitány mandolinja című film forgatási helyein. Következik a Drogarati barlang, ahol olyan híresség is fellépett, mint Maria Callas. Melissani barlang látogatás.

 

ITHAKA-SZIGET – egész napos hajókirándulás a szomszédos szigetre, melyet Odüsszeusz szigetének is tartanak. Első megálló Kioni kikötője. Rövid séta a faluban, kávézási lehetőséggel. Séta az Arany strandhoz. Következő megálló a festői Vathi kikötő. A város egyben a sziget fővárosa is. Szabad program után Filiatro strand és visszaút.

 

MEGANISSI, SKORPIOS ÉS LEFKADA-SZIGETEK - egész napos hajókirándulás. Első megálló Meganissi-sziget és a híres Papanikolis barlang, majd Spartohori falu strandján strandolási lehetőség. Aztán hajózás a híres milliárdos, Aristotelis Onassis Skorpios nevezetű szigete körül. Majd megérkezés Lefkada-sziget egyik legbájosabb üdülőhelyére, Nidribe. Itt szabad program, aztán visszaút.

Hírek és Érdekességek
ELŐFOGLALÁS 2020 ELŐFOGLALÁS 2020 Megjelent 2020-as árualapunk!