utak keresése


Tájékoztatás Kos-sziget polgármesterétől


Tájékoztatás


  Az elmúlt év során Kos szigetére jelentős számban érkeztek menekültek és migránsok, akik Görögországon keresztül szerettek volna Európa nyugati részére eljutni.


A helyi hatóságok, politikusok és utazásszervezők közös erőfeszítései révén Kos sziget önkormányzata képes volt támaszt és segítséget nyújtani a rászorulóknak, egyben meg tudta őrizni turisztikai jelentőségét anélkül, hogy az ide látogató turisták testi épsége veszélybe került volna.


Ezzel párhuzamosan a szigetre érkező menekültek és migránsok mennyisége 2016-ban erőteljesen lecsökkent (jelenleg ez az érték nulla), míg a sziget területén 62 menekült/migráns tartózkodik, akiket rövid időn belül a szárazföldre szállítanak, hogy minél előbb folytathassák útjukat Európába.


Ezen túl egy igen hatékony regisztrációs mechanizmus kerül bevezetésre a szigeten, amely nemsokára üzembe is áll, a következő tulajdonságokkal:


  • Kos városán kívül kerül felállításra
  • Szintén a fővároson kívül elhelyezett civil szervezetek felügyelik majd az eljárást
  • Az érkező menekülteket/migránsokat először erre a kijelölt területre szállítják, onnan pedig a kikötőbe, hogy eljuthassanak Athénba
  • A főváros biztonságára különös figyelmet fordítanak a hatóságok, a nyilvános helyeket megközelíthető és átjárható állapotban tartva.  


Fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy az önkormányzati hatóságok a főváros fontosabb pontjain (főtér és a kikötő) webkamerákat állítottak szolgálatba, hogy minden érdeklődő pontos képet kaphasson az aktuális helyzetről. (http://www.kos.gr/en/kos/SitePages/webcams.aspx)  


Kos a negyedik leglátogatottabb úticél volt és marad a jövőben is Görögországban. Végtelen és lélegzetállító strandjai, természeti szépségei, történelmi emlékei, jellegzetes építészete a legfejlettebb turisztikai infrastruktúrával kombinálva továbbra is egyedülálló vendéglátást és maradandó nyaralást kínálnak a látogatóknak.                                                                                       


Kos sziget főpolgármestere                                                                                                

George Kyritsis  


Az eredeti tájékoztatást ITT olvashatja el.

Hírek és Érdekességek
KATALÓGUS 2018 KATALÓGUS 2018 Megjelent 2018-as katalógusunk!
Tájékoztatás Kos-sziget polgármesterétől Tájékoztatás Kos-sziget polgármesterétől George Kyritsis főpolgármester beszámlója a szigeten kialakult migráns helyzetről.
Aeolus TDM Travel kirándulás Aeolus TDM Travel kirándulás Kirándulás Pozsonyban, Kittsee-ben és Mönchhof-ban.