utak keresése

Albánia

Albánia

Főváros: Tirana
Terület: 28 748 km2
Népesség:

k.b. 3,1 millió fő

Pénznem: albán lek (1 EUR = k.b. 139 ALL)
Időeltolódás: +1 óra

Mint egy kis csésze jó minőségű kávé – igazán finom és erős. Ilyen benyomást kelthet Albánia. „Kóstolónak” Durrës és Saranda legkedveltebb üdülőhelyein található szállodákat kínáljuk Önöknek, ahol kellemes, strandolós nyaralásban lehet részük.

 

Az embert biztosan a kíváncsisága hozza el ide első sorban, mivel Albánia ez idáig nem nagyon szerepelt a turisztikai célpontok között. Ma már azonban más a helyzet. Ez az ország is - mely Montenegró és Görögország között fekszik, két tengerrel és 450 km hosszú tengerparttal rendelkezik - lassan megnyitja kapuit a turisták előtt. Most még lehetőségük van megismerni az eredeti Albániát, hiszen néhány év múlva, amikor ide is betörnek a nemzetközi szállodaláncok, már minden másképp lesz. Bár az évtizedes elszigeteltség rányomta bélyegét az országra, az első benyomással ne hagyják megtéveszteni magukat. A magas, szocializmust idéző épületeken kívül Albániában különböző civilizációk és kultúrák keveredésével, értékes emlékművekkel és barátságos helyiekkel találkozhatnak, valamint finom helyi specialitásokat kóstolhatnak meg.

 

Néhány tippünk:

* vásároljon fügét vagy fügedzsemet Berat környékéről. Egyedi íz, kiváló minőség.

* kóstolja meg a nemzet konyakját, a Skanderbeget, mely egy nemzeti hősről kapta a nevét. Ismerkedjen meg a gyártásával is.

* látogasson el Kruja városának hagyományos bazárjába

 

Hírek és Érdekességek
Idegenvezetők bemutatása Idegenvezetők bemutatása Idegenvezetők rövid bemutatása
Jón-szigeteki tanulmányút Jón-szigeteki tanulmányút Jón-szigeteki tanulmányút 2018
KATALÓGUS 2018 KATALÓGUS 2018 Megjelent 2018-as katalógusunk!