utak keresése


Skopelos

9
Vithos stúdiók

Agnontas halászfalucska egyik mellékutcájában épült a Vithos ház. A szó magyar jelentése „tengerfenék”. A falu csupán 8 km-re fekszik Skopelos fővárosától. A kicsi, de páratlanul festői kikötőből minden este kihajóznak a halászok, hogy legyen friss hal, polip és tintahal utánpótlás a helyi, jó hírű tavernáknak. Agnontasban a fenyőfák szinte érintik a türkizkék tenger felszínét, a naplementék pedig egyedülállóak! A kiváló haltavernák mellett a faluban tengerparti bár, kávézó, motorcsónak kölcsönző, kisbolt és buszmegálló is található. A Vithos ház vendégeit 2-3 ágyas színvonalas és korszerű stúdiók, valamint a gondozott előkertben kényelmes, kerti bútorokkal felszerelt közös terasz várja a szőlőlugas és citromfák árnyékában. A Vithos házban minden vendég otthon fogja magát érezni a gondoskodó tulajdonos asszonynak köszönhetően. A kellemes, meghitt környezet, valamint a főváros és a sziget legszebb strandjainak közelsége garantálják a felejthetetlen nyaralást ezen a csodálatos helyen.

Ellátás: ellátás nélkül | Időtartam: 13 nap
Indulási dátum: 2018-08-01 | Közlekedés: autóbusszal

Skopelos a mondhatni jóképű, de kissé büszke Skiathos gyönyörű, ártatlan menyasszonya. A szigetbe rögtön szerelmesek lesznek abban a pillanatban, amikor a komphajó megérkezik a főváros kikötőjébe. A Panagia büszke temploma, a piros tetős, fehér házak, az ablakok, melyek akár egy-egy szempár bóklásszák az ide érkezőket, szűk sikátorok, színes bugenvilleák, a háttérben sűrűn zöldellő fenyőerdők és mindehhez még a tenger kék-,  és türkiz színének összes létező árnyalata társul. Lélegzetelállító látvány. A szigeten csupán egy út vezet körbe, északra Glossa falvába. Ezen a pici szigeten több mint 360 kolostor és templom épült. Többségüket azonban csak ünnepi alkalmakon nyitják ki. A számtalan romantikus öböl csak úgy csábítja a turistákat, melyek közül valóban gondot jelent kiválasztani a legszebb strandot – Milla, Glyfoneri, Adrines, Kastani és még sorolhatnánk. A legutolsó a Mamma Mia kasszasiker mozifilmből lesz ismerős. Ezen kívül még mindenképpen ajánljuk Stafilos, Agnontas, Panormos és Elios falvak csodás strandjainak meglátogatását.

Minket ez a sziget teljesen rabul ejtett és biztosak vagyunk abban, hogy Önöknek is nagyon tetszeni fog.


Röviden:

* a Mamma Mia film rajongóinak mindenképpen részt kell venni a film legismertebb helyszíneit bemutató kiránduláson

* a Mercurius tetőtéri zenés bár Skopelos fővárosában az egyik kedvenc helyünk – kiváló italok, annál is jobb zene

* hajókirándulás a közeli Alonissos-szigetre – elképzelhető, hogy delfinek kíséretében

* séta Glossa hegyi faluban. Csodálják meg az ottani panorámát és képzeljék el azokat a régmúlt időket, amikor az itteniek 300 évvel ezelőtt a kalózokat próbálták kifürkészni.

* a nudisták paradicsoma a Velanio strand Stafilos falu közelében  

 

 

 

 

 

Hírek és Érdekességek
Idegenvezetők bemutatása Idegenvezetők bemutatása Idegenvezetők rövid bemutatása
Jón-szigeteki tanulmányút Jón-szigeteki tanulmányút Jón-szigeteki tanulmányút 2018
KATALÓGUS 2018 KATALÓGUS 2018 Megjelent 2018-as katalógusunk!