utak keresése


Kefalónia

8.6
Zoi stúdiók

Lixouri város egyik nyugodtabb utcájában áll a Zoi ház. Pasztellszínű épületét színes spaletták és virágok díszítik. A ház gyönyörű kilátással rendelkezik a közvetlen strand és a központ közelében. A Summery hoteltől nem messze fekszik, a központot, ahol tavernák, éttermek, boltok találhatók, kb. 300 m után fedezhetik fel. A kényelmes, korszerű és felújított stúdiók bármelyik jobb hotel minőségét képviselhetnék. Vacsora rendelhető a közeli "Bella Mafia" étteremben (kb. 100 m). Minden korosztálynak saját tippünkként ajánljuk.  

Ellátás: ellátás nélkül | Időtartam: 8 nap
Indulási dátum: 2018-06-15 | Közlekedés: repülővel
Sea Breeze stúdiók

Egy fákkal teli kert közepén, nyugodt környezetben, Lixouri város végén épült a Sea Breeze ház. A központ, ahol számos vásárlási lehetőség, kávézó és étterem található, kb. 10 perces sétával érhető el (1 km). A legközelebbi szupermarket kb. 400 m-re fekszik. Nem egy strandolás erejéig okvetlen ajánljuk a híres Lepeda strand meglátogatását, mely 1,3 km távolságban található. A Lepeda egy csendes, finomhomokos öbölben terül el. Az ottani légkör és a strand szerviz kellemes változatosságot vihet üdülésük mindennapjaiba. A Sea Breeze ház udvarán egy kellemes közös terasz várja a vendégeket, az ősfák árnyéka alatt. A vendégek kényelmére a tulajdonos asszony ügyel, aki imádja a macskákat. Ezek a kis kedvencek ezért automatikusan a házhoz tartoznak.  

Ellátás: ellátás nélkül | Időtartam: 8 nap
Indulási dátum: 2018-06-15 | Közlekedés: repülővel
8.8
Hotel Summery ***+

Lixouri város szélén, közvetlenül a fokozatosan mélyülő tengerpart mellett található a Summery Hotel, melyet teljesen felújítottak. A natúr strand a szálloda előtt, csupán 30 m távolságban van. A zöldellő, kerti bútorokkal felszerelt kertben úszómedence  is található. A három emeletes főépület belső terei pasztell-színekben és modern stílusban pompáznak. A szálloda egyik tulajdonosa festőnő, kifinomult ízlése a belső terek kivitelezésében is érvényesült. Lixouri kb. 300 m-re fekvő központjában számos üzlet, bár, hangulatos kávézó és étterem található, valamint a kikötő, ahonnan menetrendszerinti hajóval átkelhetnek a sziget szemközti részére, Argostoli városába. Számtalan a visszatérő vendég a kiváló szolgáltatások és a barátságos légkör miatt.

Ellátás: reggeli, vacsora | Időtartam: 8 nap
Indulási dátum: 2018-06-15 | Közlekedés: repülővel
8.8
Ionian Sea Hotel & Villas - Aquapark ****

Kefalónia-szigete természeti szépségeiről, csodálatos öbleiről, festői falvairól és a helyiek vendégszeretetéről ismert. Lixouri várostól hét kilométerre, Kunopetra nyugodt településen, csupán 100 méterre a vörös finom homokos strandtól, épült a népszerű Ionian Sea hotel. A szálloda egy terjedelmes telken található, egy főépületből és néhány bungalóból áll. 2014-ben teljesen felújították a lobbyt, szobákat és az éttermet, a szolgáltatások kiváló színvonala viszont a régi maradt. A konyhában a tulajdonos testvére főz és a legtöbb alapanyag a szálloda saját kertjéből származik. A kulináris élvezeteken kívül a vendégek kényelmét egy kisbusz is teljessé teszi, mely Lixouri városába, naponta többször közlekedik. A hotel vízi parkja, a kiváló animációs műsorok és a fokozatosan mélyülő strand miatt leginkább gyermekes családok számára kiváló választás.

Ellátás: all inclusive | Időtartam: 8 nap
Indulási dátum: 2018-06-15 | Közlekedés: repülővel
Ellátás: all inclusive | Időtartam: 8 nap
Indulási dátum: 2018-06-15 | Közlekedés: repülővel

Kefalónia Görögország hatodik legnagyobb szigete. A többiektől különleges formájának köszönhetően tér el, mivel Argostoli hatalmas öble két részre osztja. A sziget 95%-át teljesen elpusztította az 1953-as földrengés, amelyről a szigetlakók úgy vélekednek, hogy a gonosz szellemek küldték rájuk, mert féltékenyek voltak a sziget szépségére. A helyiek azonban nem adták fel és újjáépítették a városokat, falvakat, sőt több esetben még az eredetinél is sokkal vonzóbb külalakot kaptak az épületek. Nyaralócélpontnak idén is a dél-nyugati régióban található Lixouri várost és annak környékét választottuk. Strandjai, mint a Xi, Vatsa vagy Kunopetra mindenkit meglepnek a kristálytiszta tengervizükkel és fehér, vörös vagy fekete homokos partjaikkal. A sziget leghíresebb strandja, a Myrthos, észak-nyugaton található és szinte minden évben beválasztják a Földközi-tenger tíz legszebb strandja közé. Üdülésük alatt mindenképpen ajánljuk, hogy kölcsönözzenek pár napra autót és látogassanak el a sziget északi csücskére is, ahol érdemes a festői szépségű Assos és Fiskardo falvakban picit elidőzni. Ha Fiskardoban, kávézgatás közben észreveszik, hogy a szomszédos asztalnál egy híresség ül, ne lepődjenek meg. Fiskardo kikötője ugyanis kedvelt jachtkikötő, ahol a világ leghíresebb és leggazdagabb emberei gyakran megfordulnak a Földközi-tengeren töltött hajóútjaik alkalmával.


Röviden:

* a mítoszokkal teli, híres Ithaka szigetét 

* a Ionian Sea hotel melletti vízi parkot – kiváló szórakozás nemcsak gyerekeknek

* Argostoli és Lixouri városok meglátogatását, ahol mindent megtalálnak, amire csak szükségük lehet

* a „Corelli kapitány mandolinja” című film legjellegzetesebb helyszíneit

 

 

 

 

 

SZIGETTÚRA – egész napos kirándulás a sziget legismertebb nevezetességeivel. Első megálló az Agios Gerassimos kolostor. Aztán megálló a Robola borgazdaságban. Majd rövid megálló a Corelli kapitány mandolinja című film forgatási helyein. Következik a Drogarati barlang, ahol olyan híresség is fellépett, mint Maria Callas. Melissani barlang látogatás, majd megérkezés Fiskardoba a sziget északi részén. A visszaúton fotó stop Assos falunál és a Myrtos strandnál.   

 

ITHAKA-SZIGET – egész napos hajókirándulás a szomszédos szigetre, melyet Odüsszeusz szigetének is tartanak. Első megálló Kioni kikötője. Rövid séta a faluban, kávézási lehetőséggel. Séta az Arany strandhoz. Következő megálló a festői Vathi kikötő. A város egyben a sziget fővárosa is. Szabad program után Filiatro strand és visszaút.

 

MEGANISSI, SKORPIOS ÉS LEFKADA-SZIGETEK - egész napos hajókirándulás. Első megálló Meganissi-sziget és a híres Papanikolis barlang, majd Spartohori falu strandján strandolási lehetőség. Aztán hajózás a híres milliárdos, Aristotelis Onassis Skorpios nevezetű szigete körül. Majd megérkezés Lefkada-sziget egyik legbájosabb üdülőhelyére, Nidribe. Itt szabad program, aztán visszaút.

Hírek és Érdekességek
KATALÓGUS 2018 KATALÓGUS 2018 Megjelent 2018-as katalógusunk!
Tájékoztatás Kos-sziget polgármesterétől Tájékoztatás Kos-sziget polgármesterétől George Kyritsis főpolgármester beszámlója a szigeten kialakult migráns helyzetről.
Aeolus TDM Travel kirándulás Aeolus TDM Travel kirándulás Kirándulás Pozsonyban, Kittsee-ben és Mönchhof-ban.